I made this widget at MyFlashFetish.com.

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 4, 2011

Always be me :)

p/s: I love being me, hate me, please stay away from me, i dun care, hehehe

Redha Vs Terpaksa

Setiap perjalanan hidup ini ada dugaan yang datang menghampiri. Tidak kira sama ada kita rela atau tidak ia pasti menjengah kehidupan kita. Semua hamba-Nya pasti merasa dengan cubaan dan dugaan yang dihulurkan agar kita sebagai hamba-Nya yang hina tidak pernah lupa dan alpa bahawa Dia adalah pentadbir alam yang sebenar-benarnya.
Itu apa yang dikata, namun sunnnatullah kita adalah hamba yang paling hampir dengan sifat lupa dan alpa walau terkadang hidup dan diri diuji tetapi masih terus hanyut entah ke mana. Kerana kita tidak redha dengan ujian yang diberi, tidak terima dengan cubaan yang menguji, tidak ingin mengambil pengajaran dari dugaan yang Allah S.W.T hantar dalam hidup ini.
Apalah ertinya hidup, andai hati kita tidak pernah redha dengan segala pemberiannya apatah lagi dugaan. Orang yang tidak faham, mesti berkata ujian dan dugaan itu adalah bala dan musibah. Ya! nampak betul pada pandangan mata kasar, tetapi pada zahirnya ia adalahnikmat dan punya hikmah yang kita tidak ketahui.
Ujian dan dugaan adalah nikmat - kenapa saya kata nikmat? Nikmat kerana ia adalah sesuatu peringatan buat kita yang sering lupa dan alpa dengan dunia. Sebagai contoh, tanda lampu merah, ibarat berhenti di traffic light, kerana asyik sangat memandu satu masa kita akan jumpa lampu merah sebagai peringatan agar kita berhenti daripada meneruskan perjalanan dan berfikir ke mana harus kita tujui seterusnya, betul ke?
Terpulang pada pandangan masing-masing untuk menilai sejauh mana nikmat dugaan itu perlu kita syukuri dan hati redha dengan ujian Ilahi. Dugaan itu untuk menguji sejauh mana iman dan setebal apakah iman kita? Bila ujian datang kita akan tersedar betapa sebenarnya kita tidak sekuat apa pun, betapa diri kita tidak sehebat mana pun, betapa kita ini bukan the champion of the world.
Jangan sombong dengan Dia. Jangan kita lupa bahawa Dia champion yang sebenarnya. Kaya itu nikmat tetapi kaya itu juga dugaan. Sihat itu nikmat tetapi sihat itu juga dugaan. Rezeki itu nikmat tetapi rezeki itu juga dugaan. Ilmu itu nikmat tetapi ilmu itu juga dugaan buat kita.
Kalau hendak dihitung nikmat yang diberi Allah S.W.T yang Maha Pemurah memang tidak akan terhitung. Maka sedarlah kita jangan hati kita tidak redha dengan ujian dan dugaan yang mendatang. Redha kerana itulah tanda kebahagiaan yang hampir dengan kita. Ya, cakap memang senang tetapi hidup ini perlukan mujahadah untuk kita redha dengan istiqomah agar hati kita tenang dan yang paling penting sentiasa ingat Dia walau apapun sekali keadaannya. Baik masa susah atau masa senang, waktu kita tersungkur menerima ujian dari-Nya atau apa sahaja. InsyaAllah hati yang redha pasti tenang.
Jangan kita jadikan hati kita, hati yang sakit saat terima ujian dan dugaan dan merasakan tiada peluang dan ruang untuk kita terus berjuang. Kita diberi ujian sebagai ingatan agar kita tidak terus alpa, agar kita ingat itu adalah balasan dunia untuk ringankan azab di akhirat sana. Sedarlah kita sebagai hamba-Nya hanya meminjam apa yang ada, dan Dia berhak memberi apa sahaja yang dia mahukan agar kita tahu Dia masih menyayangi kita masih memandang kita sebelum Dia palingkan wajah-Nya dari kita.
"Apa sahaja yang Allah anugerahkan kepada manusia berupa rahmat, maka tidak ada seorang pun yang dapat menahannya, dan apa saja yang ditahan oleh Allah maka tidak seorang pun yang sanggup untuk melepaskan nya sesudah itu. Dan Dialah Yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana." (Fathir: 2)
Hati yang sakit dan tidak redha tidak akan mudah dan tidak akan berlapang dada dalam menerima dugaan dan ujianNya, kerana apa? Kerana hatinya telah jauh dari AsmaNya. Ubati lah hati itu agar kita tidak semakin jauh dan menjauh, terima lah ujian Nya agar kita tidak mengikuti jalan yang salah.Sesungguhnya " Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya." (Al-Baqarah: 286)
Terima seadanya apa yang ada kerana setiap apa pun yang terjadi pasti ada hikmah yang tersembunyi. Dalam perjalanan hidup ini kita mesti terus berjalan namun sesekali kita harus berhenti untuk muhasabah diri sebelum terus meneruskan perjalanan hidup ini. Semoga menjadi ingatan bersama kerana saya juga hambaNya yang masih mencari sesuatu di antara waktu.

8 Sifat lelaki penyayang

1) Suka Haiwan

- Lelaki yang penyayang adalah lelaki yang sukakan haiwan atau binatang, tak kisahla kucing ke, arnab ke, ayam lembu atau apa sahaja. Pendek kata korang tengok reaksi dorang bila ada haiwan nih sebagai contoh dikedai makan, ada kucing datang mengiauwww kat kaki lelaki tu, ada yang sepak teranjang dan halau kucing tu, ada pulak yang bercakap dengan kucing tu ” kenapa?..lapar ye..nah amik ni..” sambil beri tulang atau isi makanan. Haa, bleh tau ke mana yang penyayang?. Lagi satu contoh mudah, lelaki yang ada bela haiwan peliharaan lagi lah menyerlah sifat kasih sayang dia.

2) Suka Kanak-Kanak
- Lelaki yang suka akan kanak-kanak berpotensi menjadi bapa yang baik. Ini kata Dr.Fadilah Kamsah. Sifat kasih sayang dan layanan baik terhadap kanak-kanak sudah sukup mencerminkan dirinya kategori lelaki yang bagaimana. Ada lelaki yang tidak suka berhampiran kanak-kanak, rimas katanya. Tapi kalu lelaki yang buat-buat sayang kat adik korang tu MK tak pasti, nak tekel kakak mesti tekel adik dulu kan..hehe

3) Berat Akan Orang Tua
- Lelaki yang penyayang adalah lelaki yang berat akan orang tuanya. Seperti dia lihat ibunya terkontang-kanting mengangkat kain dijemuran, perasaan tak sampai hati yang wujud mendorongya membantu. Mereka juga akan sedaya upaya meringankan beban orang tuanya tanpa mengharap balasan.

4) Berat Akan Adik-Adik
- Ha korang cuba tgk hubungan dia dgn adik…INGAT, ADIK..bukan adik beradik..bukan kakak atau abangnya. Mengapa MK berkata begitu?. Kerana layanan abang terhadap adik adalah berbeza kerana adiknya lebih kecil yang sudah tentunya menjadi tanggungjawab dia. Tengok samada adakah hubungannya dengan adik rapat dan adik-adiknya menyukainya?. Perhatikan samada mereka bergurau senda atau tidak atau hanya membuat bodo je bila si adik ingin beramain dengannya.. Jika ya, maka dia merupakan lelaki penyayang. Ini berbeza dengan lelaki yang tak suka bermain-main atau melayan karenah adik kecilnya menunjukkan sifat penyayang dalam dirinya kurang

5) Prihatin Terhadap Kawan-Kawan
-Lelaki yang penyayang juga selalu bersikap prihatin atas kesusahan rakan-rakannya. jika ada yang meminta tolong dia tak ragu-ragu membantu sedaya boleh. Baginya kawan juga perlu ada dalam hidup dan perlulah ada sikap bantu-membantu dan tidak pentingkan diri. Tetapi biarlah berpada, bukannya setiap kali dia sahaja menolong atau tak pernah langsug menolong. Perlu ada sifat timbangrasa.

6) Pandai Menjaga Hati Pasangan
-Lelaki yang penyayang memang pandai mengambil hati pasangannya. Tengokklah bila pasangannya sedang berduka, pandai sahaja dia membuat humor untuk menghiburkan hati pasangannya.Kadang-kadang dia suka membuat kejutan bertujuan menggembirakan pasangannya. Jika pasangannya sedih dia juga tidak senang hati

7) Susah Marah
-Lelaki yang penyayang sudah tentunya lelaki yang tidak panas baran dan cepat melenting. Kerana hal kecik pon nak melenting seperti terlewat berjumpa, atau tercalarkan keretanya. Lelaki yang cepat melenting mcmni korang ati-ati la..

8 ) Sentiasa Murah Dengan Senyuman
-Haa korang tengok lelaki tu sejuk je..sentiasa senyum je selalu. Memang tak lokek langsung!.. Ini menandakan dia seorang lelaki yang penyayang. Senyuman yang diukir bertujuan mewujudkan elemen kemesraan kepada sesiapa yang memandangnya. Sebolehnya dia nak menegur semua orang dan berhubungan baik dengan semua orang. Tidak mahu mewujudkan unsur kebencian. Ada lelaki yang masam je mukanya (kalau memang dah azali memang tak leh buat apa), senyum taknak, ditegur buat bodoh je.

Sumber : http://www.gilerkentang.com

Monday, October 3, 2011

30 benda perempuan tak sempat nak bagitahu lelaki

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

p/s: semua ni berlaku masa dye nak dapatkan seseorang, tapi bila dah dapt semau ni dah tak da ..lelaki memang macam tuu, tak oernah nak hargai perempauan ..

Ada ke orang yang paham kita??

Salam ..
tiba-tiba rasa macam nak update blog pulak..
tak tahu kenapa, yela perasaan dah macam nak meletup ni ..tak da sape pun yang paham .
susahla kalu hidup macamn ni, rasa macam ada someone yang akan dengar all my problem ..nut at the moment, i feel macam tak sesape pon by my side .. ohhh goosh, what hapen, is that everything gone when we gonna make it in 3 years our relantionship .. or u haave another alasan not to be by my side ..
if you really busy, tak kan la sampai tak dda masa nak dengar ur gf problem or story melainkn awak rasa gf awak ni merimaskan or something .. I'll try to find u, in time when i got here, with a lot of feeling and a lot of story to say, but we got fight and until today u never ask me, did i sihat or tak, did i ok or tak, did my event is berjaya ke tak, did i have problem or something .. nasib-nasib, tak da satu pun yang saya dengar awak tanya saya ,, oohh apa yang saya patut rsa sekarang ..

janganla nak bagi alasan, disebabkan gf awak jauh, awak ta boleh .. awak boring tak da sape nak kuar ..
dan awak memang tak suka hubungan jarak jauh .. everything kuar dari mulut awak pada malam 2 october 2011..  saya dengar dan saya ingat benda tuu.. sampai bila-bila pun tak kan lupa..

kenapa dulu tak pikir, kenapa sekarang baru nak merungut .. sedih la..
rasa macam alone by now and my all my day past is nothing ..






D.U.K.U.N.G Event Success..Alhamdulilah,












Alhmadulilah, event pun dah habis ..banyak sangat pahit dan duka masa kat Ulu kuang ..
ia akan menjadi salah satu memori yang akam terpahat dalam ingatan sampai bila-bila..
ni adalah event yang pertama kami sekelas organize ..dan alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar ..
pada awalnya agak susah hendak mencari sponsor dan sebagainya, but at the end of the week and one day before, we all manage dapatkan a lot of sponsor from Nestlle, Milo, Adabi, PPAS, DEMC,Jakoa-Jabatan Orang Asli, Lembaga zakat dan banyak lagi ..Thanks sangat2 to all the sponsor yang membuatkan event ni berjaya .. terima kasih jugak pada sponsor makanan kami untuk 3 hari Restoran Arabic food, Restoran Bundi Amuk, Madam Azian dan banyak lagi, thank lagi sekali kalau tak, tak tahu nak makan apa kat sana .. memang happening la.. pelbagai aktiviti yang dianjurkan dan banyak hadiah yang ditawarkan... but at the first place, event ni macam hambar, tapi everything change .. and it a lot of fun and memang berbaloi buat charity ..
after sampai je Shah Alam, a lot of Media try to approach our event and nak jadi one of our D.U.K.U.N.G team .. before this Sinar saja yang try to approach us kat Ulu Kuang, but Alhamdulilah now Buletin Utama, Utusan, NST and many media . Now, we all sedar taht our event memand success ..Alhamdulailah

p/s: really miss my family angkat and all my friends yang involve :)

Wednesday, September 28, 2011

Dari Unisel Ke Ulu Kuang!!



This is my big event for this semester ..
Event Managment is my subject, which is what that me and my classmate are learn for final years ..
In this subject, we are combibe with three semester 5, 6, and 7 ..
All the success we achieve today ..is what we have done in past few months ,,
Everything is done ..
with all the hard work it now worthy ..
To get as soon as many sponsorship is not a reaaly easy to do, but Alhamdulilah we manage to do..
but to achieve what our lecture wanted is possible .. but we prove that we all can do it ..
Each of every department give full support and comitment to make this events happen ..
Wish we all Good Luck :)

p/s: Im now counting the day and hours ..

Quotes of the day 2

We all have a choice about how we act and it is in our actions not our past that decide what kind of person we are today !!

P/s : it true, because people tend to give a lot of assumption when they see people around, and at the moment they also give bad impressions towards what they see rather than know them very well..people should change because it is ti bad for our community ,,'
and i believe in second change, because everyone in the world deserve a second change, not because one mistake that they make, we like to punish them for the rest of their life ,,

it is sooo wrong !!

I'm sorry !!


Pencil: I'm sorry
Eraser: For what? You didn't do anything wrong.
Pencil: I'm sorry cos you get hurt bcos of me. Whenever I made a mistake, you're always there to erase it. But as you make my mistakes vanish, you lose a part of yourself. You get smaller and smaller each time.
Eraser: That's true. But I don't really mind. You see, I was made to do this. I was made to help you whenever you do something wrong. Even though one day, I know I'll be gone and you'll replace me with a new one, I'm actually happy with my job. So please, stop worrying. I hate seeing you sad. :)


I found this conversation between the pencil and the eraser very inspirational. Parents are like the eraser whereas their children are the pencil. They're always there for their children, cleaning up their mistakes. Sometimes along the way... they get hurt, and become smaller (older, and eventually pass on).

Though their children will eventually find someone new (spouse), but parents are still happy with what they do for their children, and will always hate seeing their precious ones worrying, or sad.

"All my life, I've been the pencil.. And it pains me to see the eraser that is my parents getting smaller and smaller each day.

For I know that one day, all that I'm left with would be eraser shavings and memories of what I used to have..."


This is to all the parents out there...

Wednesday, August 24, 2011

PC Fair Di Unisel Shah Alam !!


With Them :)

Hmm..Nothing much to say, datang la beramai2 ke PC fair yang sedang berlangsung Di Unisel Shah Alam ni ..
Banyak aktiviti yang disediakan dan ada pelbagai barangan yang murah-murah belaka ..
I-pod je dalam 29.90 mana nak dapat yang murah beb selain kt Pc fair ..
Ada Fon, Headfone, Beg laptop dan pelbagai lagi ..

p/s: semalam pun kitaorang dah beli macam2, memang best la ..
heheheh ...Datang la Beramai-ramai :)

Sombong nya??

Kenapa saya rasa awak macam sombong sangat ???
Kenapa saya rasa macam awak ni ego sangat ??
Kenapa saya rasa awak macam belagak ea ??
Fine la, nak sombong, sombong la..
Nak belagak, belagak la..
nak buat macam mana ..
Tak kan nak gtaw kt dye pulak jangang buat cm tue ..
Hmm....

Dalam hati nie sekarang ?? Memeangla tersangat sedih, sebak ..
Tapela Laila, dah nak Raya, sabar je la ..
Jangan mengharap sudah la ..
Bia apa yang jadi Kau dan aku je yang tahu ..

P/s : Mak, naseb baik lah dah sem Last ..
Penat la stay sini.
Ta sabar nak raya la..

Monday, August 22, 2011

Disini ke Akhirnya ??

Hmm..what a word that i can't tell with My mouth..
Something it really hurt for me to accept what he call me and say to me..
Im just follow he want me to do, and everything..
For all the reason, that something that i ask to him..
Being nice to me and understand with im doing for dis semester..
It a lot of work, I just ask him to put trust on me and believe me ..
But he refuse ...

But, today ?? is that the end of our life or relationship ????
I hope not, i never ask the "broke up" thing to him ..
i love relationship that i have today ..
It hard to me to fall in love once again n start it all over again ..
For me, The Love thing is so hard to describe with word ..

Today ?? with a small fight it turn to a big and huge fight !!
together keep blaming to each other and argue about small thing ..
And at the end, it end with what a "words from him that i can't imagine "
I feel so sad right now, my mind blowing out and keep thinking outside the box !!

right now, i can't thing anything ..
Feeling not well and sad !!

p/s: So many thing happen rarely :(

Friday, August 12, 2011

Top 50 Universiti terbaik :)

Kalau nak tahu bila sebut je pasal ranking semua orang nak nombor 1 kan, but im not sure la sume nak ke tak, but most of them mesty la strunggle nak nombor 1 dalam kelas. Nak jadi best student la .. dan macam-macam lagi, nak jadi yang terbaik tu memang la sangat penting bagi kebanyakan student, tapi nak kekal tempat yang terbaik itu lagi susah dari kejar tempat terbaik, tapi dengan berkat doa, rajin itu munkin tidak akan menjadi masalah .. kali ni nak kongsi pasal "Top 50 Ranking Universiti Terbaik Malaysia 2011". Enjoy !! hehehehhe
  1. Universiti Sains Malaysia
  2. Universiti Teknologi Malaysia
  3. Universiti Kebangsaan Malaysia
  4. Universiti Putra Malaysia
  5. University of Malaya
  6. Universiti Malaysia Perlis
  7. Multimedia University
  8. Universiti Teknologi Mara
  9. Universiti Malaysia Pahang
  10. International Islamic University of Malaysia
  11. Universiti Utara Malaysia
  12. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
  13. Universiti Tenaga Nasional
  14. Universiti Malaysia Sabah
  15. Open University Malaysia
  16. University of Nottingham Malaysia
  17. Universiti Teknologi Petronas
  18. Universiti Sains Islam Malaysia
  19. Universiti Pendidikan Sultan Idris
  20. Taylor’s University College
  21. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
  22. Universiti Tunku Abdul Rahman
  23. Universiti Malaysia Terengganu
  24. Universiti Malaysia Sarawak
  25. Universiti Tun Abdul Razak
  26. Monash University Malaysia
  27. Universiti Industri Selangor

  28. Wawasan Open University
  29. UCSI University
  30. Curtin University of Technology Sarawak Campus
  31. Asia Pacific Institute of Information Technology
  32. International Medical University
  33. Help University College
  34. Tunku Abdul Rahman College
  35. Al Madinah International University
  36. Universiti Kuala Lumpur
  37. National Defence University of Malaysia
  38. Segi College
  39. Universiti Sultan Zainal Abidin
  40. Universiti Malaysia Kelantan
  41. Limkokwing University of Creative Technology
  42. KDU College
  43. Selangor International Islamic University College
  44. Sunway University College
  45. Malaysia Theological Seminary
  46. Malaysia University of Science & Technology
  47. Olympia College Malaysia
  48. Swinburne University of Technology Sarawak Campus
  49. Malaysian Institute of Management
  50. University of Malaya Medical Center
http://www.ohbelog.
P/s: Num 27, Boleh la .. Hope boleh tingkatkan lagi, tapi walau kat mana pun kita belajar, belajar la sungguh, sebab tempat yang dituju itu sume ilmu :)


Thursday, August 11, 2011

If you can’t change your fate, change your attitude.

p/s : Baby im trying to change for you, sometime i can't forget how my attitude before, because it being so hard to change how am i before, i hope you give time to change, Thank to baby to accept me the ways i am, im really appreciate that, Just wanna tell you, That i really love you and i dun want to lose you :)

Wednesday, August 10, 2011

I might fall, but I will not fail !!

p/s : Learn to be a better person in order to success even though i might fall again and again :)

Perangai Manusia

Aku sendiri pun tak paham dengan perangai manusia, yela kadang-kadang aku tengok dia menegur orang itu dan ini, padahal diri sendiri tak tahu nak ubah diri sendiri dulu, btw aku bukan nak kata sapa2, tapi ini yang aku perasan la sepanjang aku hidup ni..

Ada juga yang aku lagi tak paham, aku tengok dia ni suka sangat kata yang dia tak suka perangai orang macam itu dan ini lah, padahal kalu aku tengok balik2 dia sebenarnya yang tengah buat apa yang dia baru bagitaw..pelik la aku

Banyak sangat persoalan yang terbuku kat dalam kepala otak aku ni, ada orang aku tengok nak kawan dengan orang2 yang up2 je pada mata diorang, kalu yang tak up sikit.. mula la nak kata macam2 yang orang ni dari kampung la, culture shock la tapi dosa ke kalau orang tu dari kampung sampai kamoo nak kutuk2 mereka, bukan salah dorang dilahirkan kat situ, n kamoo sume tak berhak nak judge orang macam tu sekali, kalu Allah tu nak buat macam2, dia mampu buat .. jadi kalu nak kata orang tu, pandang cermin la dan lihat diri sendiri dulu..kalu dah kenal diri tu macam mana, tak da la nak kata kat orang kan...

Kadang-kadang kita boleh menangis disebabkan kawan-kawan kita, kenapa yer?? sebab kita sayang hubungan kita dengan dia, tak nak rosakkan sebab hal kecil, tapi kenapa apabila kita cube menjaga hubungan itu, dorang yang menjadikan benda tu complicated .. In what reason, i dun know, i being crying for friendship thing in so many years and at the moments hati aku dah banyak sangat terluka .. dan sampai sekarang benda tu la yang ingatkan aku untuk aware dengan keadaan sekeliling

Dalam banyak-banyak orang yang kita jumpa, kita tak boleh nak pastikan mana satu yang akan berada kat sisi kita apabila kita memerlukan seseorang, betul la kata pepatah kawan happy ramai, kawan sedih tak tentu lagi .. aku respect kat pepatah tu..Mak pernah berpesan masa aku mula2 nak melangkah diri aku ke dunia yang baru, jangan rapat sangat dengan seseorang sebab kita tak kenal orang tu macam mane, takot kelak makan diri nanti ,, so sekarang aku dah faham thank mak

Sometimes aku rindu kawan2 aku yang dulu use to be one of my Best friend, Aku rindu all the thing yang kitaorang buat .. semua tu hanya boleh untuk di rindu, untuk memulakan sesuatu conversation memang sangat akward because of sumthing that happen long time ago .. Sumpah kawan2 ku, aku rindu korang ..kadang2 dapat kat u, rasa macam nak tengok tapi takot tak dilayan, jadi diamkan diri je la ..

Now im being independent for quiet a long time, now i learn how to be a better person .. Thank sangat kepada kawan2 yang masih ada di sisi ..kadang2 kita semua ni belajar dari kesilapan tapi ada setengah orang dia masih tak belajar dari kesilapan dan masih berulang kali melakukan kesilapan ..

Memang betul orang kata, kenapa nak berubak untuk orang lain sedangkan kita bole menjadi diri sendiri ..bagi aku memang sangat betul !! tapi kadang2 kita kena berubah ke arah yang lebih baik in order to gain respect from other and semua tu tidak la menbazir kerana semua tu merubah diri kita ke arah siapa or apa yang kita akan jadi in 5 or 10 years in the future :)

P/s : I learn from mistake and i change , what about you guys ??

Monday, August 8, 2011

Rindu Mak n Abah !!

Love them very much !!

Pembakar semangat

Sometimes we have to die to ourselves in order to live for someone else in order to see people around you smile


Meaning : Kadang-kadang kita perlu berdiam untuk diri kita sendiri dan hidup untuk orang lain bagi melihat orang-orang di sekeliling anda tersenyum :)


Saturday, August 6, 2011

Quotes of the day

  • When you have no one around you, believe that you got yourself and everything is gonna work perfectly
  • Happy are those who dream dreams and are ready to pay the price to make them come true - Leon Joseph Suenens-
  • The future depends on what we do in the present.- Mahatma Gandhi
  • Whatever you are be a good one- Abraham Lincoln
  • I have enjoyed life a lot more by saying yes than by saying no
  • Excellence is not a skill. It is an attitude- Ralph Marston
  • Be someone you would be proud to know
  • You only live once, but if you work it right; once is enough
  • Life is about making decisions, trying your hardest, and NEVER looking back !
P/s: Good Luck to me, Bring it up my Spirit, Passion and desire

Friday, August 5, 2011

Day 6

Fasting !!
felt like a while of being fasting in six days..

Enjoy the Ramadhan with Humble :)

Miss You So Much

Im really miss you
Im really love you
Im really want to spend time with you
Im really wanna hug you
Im really wanna kiss you
Im really want you by my side rite now
Im really want you hold me tide, when im truly needed you
Im really want to tell you a lot of story
Im really want you to hear what im keeping
Im really happy when see your face
Im really enjoy see you smile
Im really want you here rite now, in front of me and talk to me

Bby im really Miss so much..love you so badly :)
Mr AH forgive me, Im really sowry about today..
Im really can stand anymore when you keep angry..
Bby, Im sowry again :(

Sunday, July 24, 2011

Kisah Pakwe Dan Makwe Kalau Tengah HOT




ADAT BERCINTA MESTI ADA BERLAKU PERTELINGKAHAN DAN BOLEH BUAT PERHUBUNGAN TERPUTUS. ORANG SELALU CAKAP…BERCINTA JANGAN LAMA-LAMA, LAGI LAMA LAGI MACAM-MACAM MASALAHNYA. BILA TENGAH HOT MACAM-MACAM BOLEH BERLAKU, ANTARANYA…..

Kisah 1
PAKWE : “Semalam dah berjam-jam kita cakap dalam tepon tapi hari ni awak kata dah lama tak xakap dengan saya..Kenapa dengan awak ni?”

MAKWE : “Bercakap berjam-jam dengan saya?Oi! Baru hari nih kita bercakap dalam tepon tau! Dah seminggu kita tak contact. Awak cakap dengan sapa semalam?”

Kisah 2

PAKWE : “Sedap awak masak tapi kenapa awak masak sikit sangat? Saya cuma dapat makan dua tiga suap jer. ”

MAKWE : “Saya suruh awak datang sorang jer makan, yang awak bawak kawan2 awak datang ramai-ramai sapa suruh”

Kisah 3

MAKWE : “Cantik cincin tu kan, awak x nak belikan untuk sy cintin tu? Alaaa, bukan mahal pon..Awak belikan ek”

PAKWE : “Banyak cantik muka awak suruh belikan. Bila gaduh jer nanti abis awak buangkan macam cincin yang sebelum ni”

Kisah 4

MAKWE : “Dah berjam saya tunggu awak dat depan panggung ni, awak kat mana? Cepat la sikit wayang dah nak start nih”

PAKWE : Laaa….awak tunggu kat panggung mane, KL ke Shah Alam? Saya tunggu awak kat panggung Klang nih”

Kisah 5

MAKWE : “Awak jangan jumpa saya lagi, saya dah putuskan hubungan kita.Saya rasa diantara kita memeng tidak ngam”

PAKWE : “Sepatutnya dari dulu lagi awak dah cakap macam tu, Saya nak cakap lama dah tapi takut awak kecik hati plak”

Kisah 6

MAKWE : “Cuba awak cakap dengan sy apa kekurangan saya sampaikan awak nak memutuskan hubungan cinta kita?”

PAKWE : “Awak kurang cantik”.

Kisah 7

MAKWE : “Asyik2 jalan tepi tasik, takde tempat lain ker awak nak bawak sy jenjalan ni? Boring la asyik tepi tasik”

PAKWE : “Nah,awak pakai baju mnyelam ni..Jom saya bawak awak jenjalan dalam tasik ini pulak”


Sumber: http://www.info.darxniq.com

p/s: Dalam setiap hubungan pasti ada masalah, tapi setiap masalah pasti ada cara selesaikannya.

10 Ways To Make A Guy Feel Special

Winning a guy’s heart is not tough if you know the way to do that. Girls may fish around for diamonds and expensive gifts to be wooed, but men are much simpler. All they want is a little extra attention. If you want to make your man feel special and loved, here’s what you’ve got to do:

1. Look beautiful when you go out with him in public:
Guys love to flaunt their girlfriends. Looking beautiful doesn’t necessarily mean wearing lots of makeup. It means holding his arm and having lots of confidence and a huge smile.

2. Be one of his pals:
Guys don’t like being romantic and mushy all the time. No wonder they are always looking for a change to hang out with their boy gang. Dump your wine glass for a bit and pick up a beer with him. In other words, try and involve yourself in what he and friends like – things that you are not particularly fond of, but that’s the least you can do to make him feel special.

3. Seek his advice:
Yes, do this even for things that you don’t actually need advice on. This may sound like you’re pretending but you will actually be boosting his ego. Guys like it when you ask them for help. It can be help regarding an emotional problem or even a plumbing issue in the bathroom. Sometimes it is important to simply communicate to them that they are the ones you would look up to in case of a problem.

4. Shower compliments:
Throw in compliments on his impeccable taste in clothing, food and the fine things in life. Do this sparingly, you don’t want to overdo it and make it sound fake.

5. Praise his character in front of his family:
This is going to be invaluable to your guy. Subconsciously, men are always looking to seek approval from their family about their achievements. If you compliment him in front of his folks, he is going to feel oh-so-special.

6. Fix him a yummy breakfast:
Instead of having the usual toast and eggs, why not cook him a great pancake and maple syrup breakfast on a weekend? Small things like these will make him feel treasured.

7. Greet him with surprises:
Your daily routine of going to the office and coming back can take a toll on your love life. But unless you take initiative, nothing will sort itself out. Try something new every day. Greet your man with flowers or a nice drink or a surprise movie at your home theater.

8. Give him a massage:
Well, it doesn’t literally have to be a massage – you can even buy him a voucher for a spa therapy session. The point is to go out of your way and think of how he can relax and take some time off. If you notice him particularly tired on a certain day, give him a nice aromatic massage and see how it works wonders.

9. Take interest in his hobbies:
Your man will feel supported and cared for if you take interest in his hobbies. Try listening to the music he likes, the football games he watches or the books he reads. Talk to him about his hobbies from time to time.

10. Defend him:
It’s usually the guys who are always in charge of defending and protecting their women but you should take that responsibility too. If you witness anyone blaming your man, being sarcastic to him or trying to taint him, take charge and defend him in public. This will increase the respect that he has for you.

p/s: I really like to see you feel special with me (I love you Mr AH)


10 Things That Can Break Your Relationship


The sad truth about most relationships is that they start off on a beautiful romantic note but they tend to end terribly. Only a few can survive the test of time and can keep their relationship devoid of the following ten things that would otherwise spell disaster for a couple.


1. Constant criticism:
After the romantic mush is over in the first few months of the relationship, many couples typically start showing their true colors. They can’t adjust with each other, start needing their own space and don’t like each other’s friends. All this leads to constant criticism for each other, eventually leading to a break up.

2. Lying and breaking trust:
A small white lie or a big deliberate lie, whatever the scale, one lie has the power to shatter your relationship. You may have been unlucky and never meant to lie on purpose, but once your partner’s trust in you is broken, it is very difficult to bring it back.

3. Cheating:
Everyone interprets the word cheating in a different way. For some, flirting with colleagues may be called cheating and for some going out with a workmate for a coffee without telling them can also mean cheating. Understand how sensitive your partner is about this issue and then act accordingly.

4. Snooping:
For whatever reason if you even have any doubts or suspicion on your partner, don’t become a snoop dog and watch them on the sly. If they find out, it could spell disaster for you. Confront them with your feelings about how they have been acting strange lately, but don’t put a sleuth on them.

5. Obsessive jealousy:
Just like some red wine is good for the heart as some doctors say, some amount of possessiveness and jealousy is good too. But there is a fine thread between healthy possessiveness and obsession. If you find yourself constantly questioning your partner about where they have been, who they have gone out with and some such questions, you will see that your partner will slowly drift away from you.

6. References to past relationships:
This is one thing that you should seriously steer clear of when you are in a relationship. When people enter new relationships, they look forward to forget the bitterness of their previous relationships. If you keep referring to your partners’ previous beaus in a sarcastic way, this will only hurt them and take both of you towards the path of a breakup.

7. Communication barriers:
The most critical piece in a relationship is communication. All aspects of trust, jealously, respect and personal space start and end with good communication. Even if there is a slightest thing bothering you, it is better to confront or share it with your partner rather than bottling it up and letting it fester inside your heart. Most perfectly workable relationships have failed due to lack of good communication.

8. Taking things for granted:
When romances are blooming, couples try and remember every small anniversary date and bring each other gifts on the oddest of occasions. But this withers away as time passes because they start taking each other for granted. This leads to complete disinterest and disintegration in the long term – a perfect recipe for a breakup.

9. Getting into a dull routine:
A routine is like a double-edged sword. It can be an advantage as it brings a certain amount of security in your life. But many relationships can get into a lull and dullness.

10. Sexual dissatisfaction:
Once a relationship crosses the two year mark, everything starts becoming stale – the chocolates, the dinner dates, the romance and even the sexual life. Unless you find new ways of bringing the spice back into your relationship and rejuvenating the romance, this will eventually lead to problems and arguments.

If you look closely, most problems that lead a relationship into a breakup, are inter related. If you are successful in solving one problem, watch how other problems automatically disappear.

p/s: i will take care our relationship until the end :)